Winter Court

Dag 2

Ninja en pillow books

De volgende dag begint met een kleine schrik: Kusiga Katintzaki is verkouden. Zo erg, dat hij vandaag zijn plichten door Tonbo Ranma laat overnemen. Gelukkig is er echter maar weinig te doen vandaag.

Eerst gaan alle gezonde leden van de delegatie eens wat rondneuzen, waarbij echter maar weinig nieuws te horen valt. De Spider-clan is inmiddels ook binnen gekomen, maar in overdekte wagens, zodat niet duidelijk is, met hoe veel mensen en welke uitrusting ze misschien het kasteel hebben betreden. De Scorpions weten misschien wel meer, maar ze zeggen natuurlijk niets.

Als de Phoenix-clan op de hoogte is van de als ronin verklede bushi van de Lion-clan, is dat in ieder geval geen groot probleem voor hun – er is ook in de laatste tijd niet bijzonder veel werk in de smidse gedaan.

Later die dag is er een klein toernooi – een soort ‘Hackensack’, maar dan wel in de grote zaal, en in volle hoffelijke kledij. Ranma vraagt Katintzaki of hij zijn kleding mag llenen om iets beter uit te zien, wat deze goedkeurt – en aangezien zijn ziekte ook meteen weer vergeet. Ranma presteert redelijk, maar zeker niet uitstekend. Hij wordt echter aangesproken door leden van clan Crane die hem complimenten geeft voor zijn kleding en uitnodigt tot een audientie.

Aangezien Ranma optreedt als vervanging voor Katintzaki, wordt hij begeleid door diens Yojimbo, de monkey-clan-bushi Toku Shoju. Zijn eigen Yoijimbo, de bushi uit de clans Oriole en Sparrow Fushou Sutego, wordt intussen op een boodschap gestuurd: een pillow-book samen laten stellen voor een zekere Mantis-clanner. Nadruk moet erin worden gelegd op situaties waarin de vrouw de dominantere rol speelt.

Deze verdeling van taken blijkt bijna noodlottig voor Katintzaki: tijdens het toernooi – en terwijl Sutego in hed badhuis bezig is – komen er ongenode gasten bij hem binnen: ninja. Gelukkig maar dat de blinde masseur ??? aanwezig is en de aanvallers met twee welgemikte zwepen met zijn in zijn stok verstopte zwaard naar een betere wereld helpt.

In het volgende onderzoek valt wel op dat de ninja onder hun ninja-kledij kleding van de Mantis-clan dragen … maar die kan natuurlijk iedereen hebben aangetrokken. Er liep immers vandaag ook een Dragonfly in de kleding van een Turtle rond.

Terwijl het onderzoek nog plaats vindt, verschijnen twee dames, die het pillow book willen afleveren. Zodra ze verschijnen, zegt Shoju dat het boek voor hem is, en levert het af bij de Mantis-clan als cadeau voor onze ‘goede vriend’. Een tijdje later komt een bediende van de Mantis en nodigt Katintzaki voor de volgende dag uit…

Comments

Roachware

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.